Namn:

Jag har undervisat i bl.a. fysik vid Komvux i Katrineholm. Det har jag gillat, för fysik är intressant och spännande, och eleverna har oftast varit intresserade av att lära sig så mycket som möjligt. Fysik är en experimentell vetenskap, och vi har gjort många intressanta och roliga experiment. Vi har hållit till i de lokaler som tidigare användes av numera nedlagda Katrineholms Tekniska Skola. Där finns en institution med bra utrustning inom de flesta av fysikens moment. Hösten 2007 kommer KomVux inte längre att erbjuda fysikundervisning, men jag fortsätter att undervisa i fysik åt IUC.

 

13.2.09

Vecka 8 och 9

Onsdagen den 18 febr börjar vi alltså med ellära. Det blir grunderna för likström, dvs. laddning, ström, spänning, resistans, resistivitet, temperaturkoefficient, serie- och parallellkoppling, effekt och energi samt mätningar med universalinstrument.
Kompendiet innehåller ett ganska heltäckand (men kortfattat) avsnitt. Läs gärna igenom i förväg.
Vid laborationstillfället på eftermiddagen behöver ni datorerna.

Onsdagen därpå, den 25 febr behandlar vi elektromagnetiska fenomen. Till dess bör ni ha skaffat B-kursboken.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Hej arne. Skulle vara finemang om du kunde lägga fram tillvägagångssättet hur man löser den senare hälften av uppgifterna. Detta på samtliga a4 med uppgifter vi fått. Kanske blir ett hästjobb å lägga fram, men vore bra..

9:45 fm  
Blogger arne said...

Hästjobb är jag inte så bra på ;-)
Det finns ju rätt många uppgifter med lösningar i kompendiet och även i läroboken.
Och på fredagarna tänker vi ju huvudsakligen ägna oss åt problemlösnig.

2:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home