Namn:

Jag har undervisat i bl.a. fysik vid Komvux i Katrineholm. Det har jag gillat, för fysik är intressant och spännande, och eleverna har oftast varit intresserade av att lära sig så mycket som möjligt. Fysik är en experimentell vetenskap, och vi har gjort många intressanta och roliga experiment. Vi har hållit till i de lokaler som tidigare användes av numera nedlagda Katrineholms Tekniska Skola. Där finns en institution med bra utrustning inom de flesta av fysikens moment. Hösten 2007 kommer KomVux inte längre att erbjuda fysikundervisning, men jag fortsätter att undervisa i fysik åt IUC.

 

20.2.06

B-kursens egna arbeten

Följande ämnen bestämde vi i fredags:
Jessica: Jordmagnetism
Helene: UV-strålning
Sara: Mikrovågor
Kristoffer: Färger - vad är det?
Marie: Geofysik
Camilla: Parallella universum

Ni som ännu inte bestämt något ämne kan höra av er per mail, om ni vill ha det klart under veckan, så att ni kan börja. Tänkbara ämnen är: Växthuseffekten, Belysning, Att kyla utan kylskåp, Att mäta med ljus, Ljudanalys, Röntgenstrålning, Kärnenergi, Science fiction and real science. Men alla möjliga förslag kan diskuteras!

Vi anslår lite tid den 28/2 till planering av redovisning etc.
Börja med att skaffa en bred översikt över era områden. Nationalencyklopedin är ofta utmärkt. Tänk sedan efter hur ni vill avgränsa ämnet. Vi satsar på muntliga redovisningar. Det är alltid nyttigt att träna på. Försök gärna få in något experimentellt demonstrationsmoment vid redogörelsen. Använd gärna PowerPoint eller dyl.
Maila gärna om det dyker upp problem!