Namn:

Jag har undervisat i bl.a. fysik vid Komvux i Katrineholm. Det har jag gillat, för fysik är intressant och spännande, och eleverna har oftast varit intresserade av att lära sig så mycket som möjligt. Fysik är en experimentell vetenskap, och vi har gjort många intressanta och roliga experiment. Vi har hållit till i de lokaler som tidigare användes av numera nedlagda Katrineholms Tekniska Skola. Där finns en institution med bra utrustning inom de flesta av fysikens moment. Hösten 2007 kommer KomVux inte längre att erbjuda fysikundervisning, men jag fortsätter att undervisa i fysik åt IUC.

 

11.6.08

Lycka till med repetitionen!

Ja, då har vi (äntligen) kommit igång med den efterlängtade repetitionen.
Observera att tentan vi räknade idag var från tiden då vi hade två tentor på fysikkursen. Det fattades alltså bl.a. mekanik- och värmeproblem.
Tyckte du att problemen var OK så ligger du väl skapligt till och kan kanske satsa på VG. Det sitter alltid bra med några VG i betyget.
Tyckte du att det var lite knepigt, så försök att tänka igenom vad uppgifterna går ut på. Koncentrera dig främst på de som inte är svårast. Försök räkna igenom tentan själv om någon dag utan att titta på lösnkingarna från lektionen. Klarar du problemen då är det bra. Om inte, så gå tillbaka och kolla lösningarna, så förstärks inlärningen när du kommer på att "javisst, så var det!"

Räkna också igenom förra kursens tenta som ni fått ut. Svaren till den finns här nedan på bloggen.

Kör hårt!
arne